Ijtima’ Huffaz Selangor 2015

Assalamu’alaikum wbt.

Alhamdulillah, baru selesai aktiviti mengutip dana di Masjid Negeri Shah Alam. Dana ini khas untuk program hari esok dan lusa. Ini Iklannya:

Insya-Allah esok, akan berkumpul lah pelajar-peljar dan para hafiz dari seluruh institusi Tahfiz selangor di Masjid Negeri Shah Alam sini.

Maka, Insya-Allah,  akan bergemalah masjid ini dengan alunan Al-Quran bak bunyian lebah yang tidak letih berzikir. Kami mengalu-alukan orang ramai untuk datang merasai suasana menghafaz Quran 30 juzuk. Dibimbing oleh guru-guru yang mursyid. Sahih sanad Qiraat nya.

Tidak sabar rasanya untuk tunggu esok hari.

🙂

Meh meh jom lah datang~ 🙂

Cerita tadi.

Best sangat. Lepas Isyak, imam Masjid besar beritahulah yang para hafiz akan buat kutip dana. Kami akan jalan pada mereka. Tapi ada satu masalah pada saf Muslimat,tak de tabung yang cukup. Waktu nak kutip dana, sampai terpaksa tanggal serban sebab tak cukup tabung. Makcik-makcik semua sumbang dana macam air je. Terharu melihatnya. Muka memang dah tebal dah depan saf Muslimat tu. Sampai ada seorang makcik itu keluar dari safnya melulu ke saya sambil meletakkan Wang dan berkata,

“Adik,, doakan makcik ye..”

Saya hanya mampu tersenyum. Insya-Allah saya boleh usahakan. Kemudian, alhamdulillah dapat saya bertemu dengan ramai kawan se-Uitm saya dulu. Alhamdulillah. Dapatlah lepaskan rindu. 

Sekian sahaja~

“Allah jualah yg membolak-balik hati-hati ini.”

SABARlah 🙂

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s